Guide: Hur du enkelt kan få mer batteritid på iPhone

177
0
kvinna använder iphone

Du har precis slutat jobbet, springer för att hinna till tåget, sätter dig ner och är redo för att slappna av och lyssna på din favoritspellista hela vägen hem, men – inget batteri på mobilen. Har du också problem med detta? Ibland känns det som att batteritiden på min iPhone är obefintlig men det finns faktiskt några tips som både du och jag kan följa för att batteritiden på din iPhone ska hålla hela dagen.

Slå på strömsparläge för mer batteritid på iPhone

Det enklaste och mest effektiva du kan göra är att gå in på dina inställningar och slå på strömsparläge. Detta gör då att många av dina bakgrundsprocesser i din iPhone stängs av. Mobilen hämtar inte uppdateringar, mail, pushmeddelanden automatiskt i detta läget och vissa effekter stängs också av. 

Hur slår jag på strömsparläge på min iPhone?

hur man aktiverar strömsparläge
hur man aktiverar strömsparläge
hur man aktiverar strömsparläge

Du kan svepa uppåt från botten av din skärm (svep ner från höger övre hörn på iPhone X) för att lättast komma åt knappen för strömsparläge. Hittar du inte dit kan du gå in genom Inställningar – Batteri och där komma åt knappen för strömsparläge. >


Stäng av automatisk ljusstyrka

På din iPhone finns en inställning där din skärm anpassar skärmstyrkan efter ljuset runtomkring. Låter bra va? Det är det egentligen, dock ställer mobilen oftast in en onödigt hög ljusstyrka vilket gör att din mobil tappar batteri fort som attan.

Hur stänger jag av automatisk ljusstyrka?

guide del ett hur man stänger av automatisk ljusstyrka
guide del två hur man stänger av automatisk ljusstyrka
guide del tre hur man stänger av automatisk ljusstyrka

För att komma åt knappen för automatisk ljusstyrka går du in på Inställningar – Hjälpmedel – Skärm och textstorlek


Se vilka appar som drar mest batteri

Appar drar förstås olika mycket batteri. I din telefon kan du se vilka appar som drar mest. Märker du att någon app drar väldigt mycket är det enkelt att gå in och stänga av bakgrundsaktiviteten för just den appen. 

Hur ser jag vilka appar som drar mest batteri?

vart man kan se vilka appar som drar mest batteri
se vilka appar som drar mest batteri
se vilka appar som drar mest batteri

Gå in på Inställningar – Batteri. Scrollar du längre ner ser du batterianvändning och aktivitet efter app. 


Hur stänger jag av bakgrundsaktivitet för en app?

hur man stänger av bakgrundsaktivitet för en app på iphone
stänga av bakgrundsaktivitet för en app på iphone

Gå in via Inställningar – (den app du vill stänga av bakgrundsaktivietet för, Netflix i det här fallet)


Aktivera flygplansläge för att öka batteritid på iPhone

Vet du att du inte kommer behöva använda mobilen ett tag kan du aktivera flygplansläget. När detta läget är aktiverat stängs alla funktioner av såsom internet, täckningen, all bakgrundsaktivitet osv. Tänk bara på att när du har aktiverat flygplansläget kan du varken ringa eller skicka sms och ingen kan heller nå dig på telefonen. 

Hur aktiverar jag flygplansläge på min telefon?

hur man aktiverar flygplansläge på iphone
hur man aktiverar flygplansläge på iphone genom inställningar

Även här kan du svepa uppåt från botten av skärmen (svep ner från högre övre hörn på iPhone X) och trycka på flygplanet. Du kan även gå in på Inställningar och där trycka på Flygplansläge.


Batterihälsa

Har du använt dig av alla dessa tips och ditt batteri ändå tar slut snabbare än blixten kan det vara så att ditt batteri faktiskt har slitits ut. Ett batteri har många komponenter som med tiden och användning blir sämre. Exempelvis kan höga och låga temperaturer ge permanent skada på batteriet. Du kan faktiskt se i din mobil hur ditt batteri håller sig jämfört med när din telefon var ny och din batteritid på iPhone. Är batterihälsan på lägre än 85% eller om det står ”service” kan det vara bra att byta ditt batteri i mobilen .

Hur ser jag batterihälsa på min mobil?

guide del ett hitta batterihälsa på iphone
guide del två hitta batterihälsa på iphone

För att se batterihälsan på din mobil går du in på Inställningar – Batteri – Batterihälsa.


Byta batteri 

Det finns som du säkert vet företag som hjälper dig att laga iPhone om den blivit trasig på något sätt och som då även erbjuder tjänsten att byta batteri. Vissa företag har både fysisk verkstad och en verkstad dit du kan skicka in din telefon med posten.

Vad kostar det att byta batteri på iPhone?

Priserna för att byta batteri på en iPhone är olika beroende på vilken modell du har men vill du t.ex. byta batteri på iPhone X ligger priset på ca 999 kr för ett Apple-original batteri.

Rabattkod Phonehero

Phonehero är ett företag där du då antingen kan lämna in din mobil i en fysisk butik eller skicka in din mobil med posten för bland annat ett batteribyte. Just nu får du som läsare hos oss 150 kr rabatt på batteribyte på alla iPhone-modeller. För att ta del av rabatten uppger du bara vår rabattkod  ”HUSHÅLL150”.

Hoppas vår artikel var till hjälp. Är du intresserad av teknik och vill läsa mer om exempelvis Google Home som är väldigt populärt att ha i hemmet. Läs då vår artikel där vi listar Google Homes bästa funktioner, kommandon och fraser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *