Samtrygg: Omdöme/Recension – Vi har testat uthyrningstjänsten

376
0
Samtryggs logga på en bild av dörrar i ett hem

Vill du hyra ut din bostad? Eller är det tvärtom, är du på jakt efter ett boende att hyra? Hur som helst kan du få hjälp av Samtrygg. Vi har testat Samtrygg som uthyrare och du kan läsa vårt omdöme här nedan.

Vad är Samtrygg?

Samtrygg är en tjänst som förmedlar andrahandsuthyrning. De går in som en mellanhand mellan hyresgäst och uthyrare och erbjuder personlig service, hyresgaranti, försäkring och hyresavtal. Allt för att båda parter ska känna sig trygga och för att förhindra att någon blir lurad. Man kan enkelt bli medlem på Samtryggs hemsida. Medlemskapet är kostnadsfritt och det är även kostnadsfritt att lägga upp en annons. Läs mer för att se fördelar med tjänsten och vad vår upplevelse av Samtrygg var när vi skulle hyra ut vårt boende.

Fördelar för dig som vill hyra ut ditt boende

 • Kostnadsfria annonser
 • Samtrygg betalar ut hyra till dig varje månad (hyresgaranti)
 • Andrahandsförsäkring anpassad utifrån dig
 • Hjälp och personlig service finns tillgänglig under hela tiden du hyr
 • Kreditupplysning dras på den som vill hyra
 • Du väljer själv vem du vill ha som hyresgäst och behöver inte ta hänsyn till vem som ansöker först
 • Samtrygg hjälper dig räkna ut skälig hyra som du kan ta ut för ditt boende

Fördelar för dig som vill hyra boende

 • Bra överblick på tillgängliga boenden
 • De uthyrare som är registrerade på hemsidan är verifierade och kollas upp av Samtrygg
 • Du får hyra boende depositionsfritt
 • Hjälp och personlig service finns tillgänglig under hela tiden du hyr
 • Samtrygg sköter allt administrativt (avtal m.m.)
 • Andrahandsförsäkring anpassad utifrån dig

Vårt omdöme om Samtrygg.se

Första intryck och visning

Vi ägde fram till nyligen en bostadsrätt som vi inte fick sålt och valde då att försöka hyra ut lägenheten. Vi använde oss av Samtrygg.se som hjälpte oss direkt. Deras personliga service var över förväntan och vi fick samtal samma dag som vi blev medlem på hemsidan då de gav information om deras tjänst. Vi fick även uppge lite information om lägenheten och vad vi hade för förväntningar. De hjälpte oss då räkna ut skälig hyra och berättade hur vi skulle göra för att komma igång. Efter vi la ut lägenheten fick vi ganska direkt ett antal intressenter som ville komma på visning och bokade tid. Man får då ett sms som det nedan. Efter visning fick vi även ett sms av vår personliga kontakt på Samtrygg som frågade om allt gick bra.

sms angående visning från Samtrygg

Kontakt och värdet av kreditupplysning

Kontakt med hyresgäst och visningen håller man i själv. Innan man bestämmer sig för om och vem man vill hyra ut till drar Samtrygg en kreditupplysning och berättar för uthyraren om de anser att det skulle vara osäkert att hyra ut till den personen eller inte. Vi fick faktiskt en intressent som kom på visning och enligt intressenten själv hade hen fast jobb och skulle inte ha några problem med att betala men när Samtrygg kollade upp intressenten visade det sig att hen uppgett ett annat personnummer vid registrering och vid undersökning av hens riktiga personnummer kunde de se att han låg hos kronofogden och var skuldsatt. Detta hade vi troligtvis inte fått reda på om vi hade valt att hyra ut lägenheten privat så detta är en superbra fördel med Samtrygg.


Hyran

Något man får tänka på är att Samtrygg tar 15 % av hyran. Detta läggs på vad du som uthyrare kan få ut för din lägenhet. Därför kan hyran bli relativt hög för den som ska hyra boendet. Däremot får man mycket för de pengarna. Bara att kunna känna sig trygg i att hyra och hyra ut ett boende är värt enligt mig.


Nu blev det så att vi fick en köpare till vår lägenhet så vi kom aldrig till det stadiet där vi faktiskt hyrde ut lägenheten men enligt andra omdömen som finns är de allra flesta väldigt nöjda med Samtrygg.


Räkna ut vad du kan ta ut i skälig hyra här

Räkna ut en ungefärlig hyra här

Välj typ av bostad
Hyresrätt
Bostadsrättt
Villa/Radhus
Rum
Räknar ut hyran

Har ni någon erfarenhet av Samtrygg? Berätta då gärna i kommentarerna!

Att hyra ut sin bostad kan vara ett bra sätt för att tjäna pengar. Om du vill veta andra sätt där du kan tjäna pengar snabbt hemifrån har vi artikeln för dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *