Söka jobb: hur du skriver ett perfekt CV och personligt brev

201
0
man söker jobb skriver cv på datorn

Är du igång med att söka jobb? Något av det viktigaste när du ska söka jobb är att ha ett bra CV och ett imponerande personligt brev, men det kan vara svårt att veta hur man ska få till just det. 

Vad ska ett CV innehålla? Hur detaljerat ska mitt personliga brev vara? Det finns mycket att fundera på när det kommer till skrivandet. Men du behöver inte vara orolig, det finns nämligen en hemsida som heter CV-mallen.se där du kan få all hjälp du behöver. Där hittar du bland annat mallar för både CV och personligt brev, men framförallt hittar du tips och information för hur och vad du ska skriva vilket oftast är det kluriga när det kommer till detta. 

När du söker jobb är det ditt CV och personliga brev som ger första intrycket hos den potentiella arbetsgivaren. Oftast när ett jobb ligger ute får arbetsgivaren ett flertal ansökningar vilket gör att du måste sticka ut från mängden.

Personlighetstest inför arbetsintervju

Ett bra tips som CV-mallen.se ger dig för att utmärka sig är att göra ett personlighetstest hos dem. Testet tar ca 15 minuter och med det får du chans att lära känna dig själv och få reda på vilka egenskaper som är framträdande hos dig. På de allra flesta arbetsintervjuer kommer du som sökande få svara på vilka styrkor och utmaningar du har, har du då redan gjort testet kommer du inte ha några problem med att svara på dessa annars svåra frågor. Förutom denna klara fördel kan du även skicka med personlighetstestet med ditt CV och personliga brev. Det ger då arbetsgivaren en klar bild av vem du är som person och hur du skulle agerat i olika situationer. Hur bra som helst!


Hitta jobbannonser

CV-mallen.se har även en tjänst där du direkt på hemsidan kan se aktuella jobbannonser. Registrerar du dig får du även tillgång till funktionen ”spara jobbet” så du enkelt kan skapa en lista på dina drömjobb.


Söka sommarjobb och jobba utomlands

Ska du ha ett tillfälligt jobb, som ett sommarjobb eller liknande behöver du anpassa ditt CV och personliga brev. På deras hemsida finns det guider till hur du ska skriva både när det gäller sommarjobb samt jobb utomlands. Vill du jobba utomlands får du information om vad ska tänka på, vilka jobb som är vanliga och hur du hittar jobb.


Vanliga orsaker till avslag

Är det så att du sökt jobb och kommit vidare till en arbetsintervju men inte gått vidare därifrån? Bli inte nedslagen, det är sånt som händer oss alla. Det man ska tänka på i sådan situation är att inte se det som ett misslyckande. Se det som en erfarenhet man kan dra lärdom av. Det finns en hel del information om detta. Här kan du läsa de vanligaste orsakerna till varför du inte får jobbet man sökt. 

Det är som förstått mycket att tänka när det kommer till att söka jobb men tar du hjälp blir det enklare för dig att komma igång med skrivandet och komma ett steg närmare ditt drömjobb. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *