Matkasse: fördelar, nackdelar och jämförelse

152
0
kasse med matvaror

Är du trött på att dra på skorna, gå ut i regnet och lunka iväg till mataffären? Hade det inte varit skönare att bara behöva ta sig till ytterdörren och få dina matvaror levererade hem?  Jo, jag håller med dig. Därför är matkasse en perfekt tjänst för både dig och mig.

Fördelar och nackdelar med matkasse

Fördelar

Jag vet inte hur många timmar jag spenderat framför datorn för att leta upp recept på middagsrätter som ska falla i smaken för hela sällskapet. Det händer även alltför ofta att jag åker och handlar inför en redig och god middag, kommer hem, börjar laga mat och upptäcker sedan att jag glömt köpa en ingrediens. Nu slipper jag dessa i-landsproblem!

Förutom det faktum att du som sagt slipper att ta dig upp ur soffan finns det många fördelar med en matkasse. Den smidiga hemleveransen vi nämnt tidigare är ett stort plus men det finns även andra fördelar. Till exempel, eftersom du får rätt mängd varor till dina maträtter blir det oftast inget spill. På så sätt minskar vi på matsvinnet och bidrar till en bättre miljö vilket aldrig är fel. 


Nackdelar

Något som många kan se som en nackdel med matkassar är att du inte kan välja innehållet i kassen själv. Dessutom, då många av företagen som erbjuder kassar använder sig av ekologiska och färska matvaror blir det ofta dyrare än om du själv skulle åkt till affären och handlat eftersom du i mataffärer kan ta tillvara på erbjudanden och kampanjer. 


Glöm inte att jämföra matkassar

Att beställa matkasse blir allt mer vanligt och är ofta förekommande i många hushåll. När du beställer en matkasse kan du välja att antingen beställa en (1) kasse. Du kan också starta en prenumeration så att du varje vecka får hem en ny kasse med nya varor och recept.

Men det finns ju inte bara ett företag som erbjuder matkassar. Det finns en hel uppsjö av olika företag och alla med olika fördelar (och nackdelar).  För att få ut det mesta av din matkasse är det därför bra att jämföra de olika matkassarna och dess innehåll. En bra hemsida för att jämföra matkassar är MatkasseTopplistan.se. Där kan du enkelt få en snabb överblick över priser, olika typer av kassar och andra villkor som de olika företagen har. 

Du får reda på allt du behöver veta om de olika matkassarna och inte bara det, du får även reda på aktuella rabatter och erbjudanden som de olika företagen erbjuder. Detta för att du lättare ska kunna bestämma vilken matkasse som passar just dig bäst. 

Använder du dig av matkassar? Berätta gärna i kommentarerna nedan och dela med dig av dina erfarenheter!

Nu när vintern är här är det inte ovanligt att man drar på sig en förkylning. Vill du undvika detta? Följ då våra 5 enkla tips för att motverka förkylning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *