Inreda kontor: 5 tips för en trivsam arbetsplats

252
0
kvinna håller i ett möte i ett konferensrum på ett kontor

Många av oss spenderar en stor del av dagarna på ett kontor. Trivs man på sin arbetsplats och på sitt kontor händer det lätt att man hamnar i sin lilla bubbla och vips så har hela arbetsdagen gått. Är det tvärtom, du sitter på ett tråkigt och oinspirerande kontor som varken har bra ventilation, möbler eller inredning känns det som arbetsdagen aldrig ska ta slut.

Kontoret och den dagliga arbetsmiljön är som många vet extremt viktigt. Därför ska vi ge er tips på hur man inreder ett inspirerande och härligt kontor som gör arbetsdagen lite lättare. 

Färg – en viktig del för att inreda kontor

Vilken färgskala man väljer att måla och inreda kontor i är superviktigt. Färg har en stor påverkan på oss och olika färger påverkar oss förstås på olika sätt. Vill eller kan man inte måla om väggarna på kontoret kan man lätt inreda med färg på andra sätt. Att inreda kontoret med en färgglad filt, kudde eller stol är ett enkelt sätt att inkorporera färg.


Växter – ger både liv och bra luft

Naturens luftrenare. Förutom att växter och blommor är en trevlig och livfull inredningsdetalj är det otroligt bra för luften i ett rum. Växter ökar luftfuktigheten vilket absolut inte är fel, speciellt på ett kontor med öppet landskap där det lätt kan bli torr luft.


Ljus – ökar produktivitet och trivseln

Ljus är A och O när det kommer till att kontor. Att sitta i en mörk, dassig bunker är inte en bra arbetsmiljö och kommer troligtvis mest få dig att bli sömnig. Se till att ha bra med ljusinsläpp. Ljusa skira gardiner och stora fönster är att föredra. Detta är inte möjligt överallt då lokaler ser olika ut. Är det svårt att få in ljus via fönster kan man köpa lampor och använda sig av olika sorters ljuskällor. Det finns ljuskällor med olika kelvin-värde, 4000 K som är att föredra på arbetslampor upp till 6000 K som är lika högt som dagsljus.


Kontorsmöbler – tänk ergonomiskt

Nu till det allra viktigaste när man ska inreda kontor – möbler. Att ha bekväma och framförallt ergonomiska möbler på ett kontor är något som man måste tänka på. Att sitta mycket, vilket man ofta gör när man jobbar på ett kontor tar en del på kroppen. Det är därför viktigt att möblerna man inreder kontoret med är av bra kvalitet. Tänk er själva att sitta på ett långt möte i en stol som gör att det känns som ryggen ska gå av, det gör det extremt svårt att både fokusera och tänka klart. 

I SAMARBETE MED AZDESIGN.SE
Det är ofta i konferensrum som de bästa idéerna kläcks. Det är därför lika viktigt att inreda sina konferensrum rätt som kontoret. På många företag är det just där, i konferensrummet som mestadels av arbetsdagen spenderas. Bekväma stolar, ett stabilt bord och en drös med kreativa människor är (nästan) allt som behövs för ett lyckat möte. Hos azdesign.se hittar du möbler för offentlig miljö inom alla områden som kontor, event, restaurang m.m. Förutom ett stort utbud av olika sorters konferensstolar har de såklart även bord som passar till. De har konferensbord i lager som du enkelt beställer på deras hemsida och får hem med snabb leverans. 


Organiserat – att inreda ett kontor smart

När man ska inreda kontor är det lätt hänt att det blir massor av saker liggandes på borden. Det är papper som ska sorteras, pennor av olika slag, gem, sudd o.s.v. Ett stökigt kontor kan även det göra att man tappar fokus och blir distraherad. Vissa personer märker inte av stöket och kan fokusera ändå men många av oss behöver en lugn och städad plats för att arbeta som bäst. Försök därför att hitta smart inredning. Det kan exempelvis vara en burk med många små fack för just dina gem, pennor och sudd. Istället för att ha tre olika burkar som sprider ut sig över bordet har du en lite större och mer organiserad. 


Hoppas våra tips gör det enklare för dig att inreda kontoret på ett trivsamt sätt. Ett fint och trevligt kontor lyfter arbetsplatsen och kommer göra dig och dina ev. kollegor mycket gladare.


Som jag nämnde tidigare är det lätt att luften blir torr på ett kontor. Har man inte möjlighet att ha växter eller bara inte har gröna fingrar finns det andra sätt att motverka det. Vi har skrivit ett inlägg för dig som vill veta orsaker, effekter och lösningar mot torr luft

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *