Vilket SAS Amex-kort är bäst för mig?

320
0
SAS AMEX Classic

SAS Amex är kreditkortet som bjuder på en rad förmåner och bonusar. Det finns tre olika kort och fördelarna med respektive kort varierar till viss del. Det finns däremot en del fördelar som du kan ta del av oavsett vilket kort du väljer och de listas nedan.

 • Du får EuroBonus extrapoäng när du bjuder in vänner.
 • Du får förtur till olika evenemangsbiljetter.
 • Res 2-för-1 med Eurobonus
 • Bo med extra förmåner världen över

Räntan för samtliga kort är 15.99 %, men vid utnyttjande av det totala kreditbeloppet är den effektiva räntan något högre beroende på vilket kort du föredrar. Du kan välja mellan nedanstående SAS Amex kort.

SAS Amex Classic

SAS AMEX Classic

Med ett kreditutrymme på upp till 95 000 kronor, 0 kronor i årsavgift och räntefri kredit i 55 dagar är SAS Amex Classic det billigaste alternativet. Den effektiva räntan är 18.10 % vid fullt utnyttjad kredit. Utöver de nämnda förmånerna kan du även räkna med nedanstående.

 • Du får SAS EuroBonus extrapoäng på alla köp.
 • Du kan flyga på valfri bonusresa inom Europa en gång per år, för halva poängpriset.
 • Årsränta på 15.99 %

SAS Amex Premium

SAS AMEX Premium

När du väljer kortet SAS Amex Premium får du en kreditgräns på 115 000 kronor. Du betalar ingen ränta på den utnyttjade krediten i 55 dagar. Därefter betalar du en effektiv ränta på 19.48 % om du använder hela krediten.

 • Du får SAS EuroBonus extrapoäng på samtliga köp.
 • Du kan åka på en valfri bonusresa årligen, för halva poängpriset.
 • Du får en reseförsäkring utan självrisk som inkluderar både dig och din familj.

SAS Amex Elite

SAS AMEX Elite

SAS Amex Elite har ett kreditutrymme på 150 000 kronor. Du har räntefri kredit i 55 dagar varefter du betalar en effektiv ränta på 22.41 % om du utnyttjar hela krediten.

 • Du får SAS EuroBonus extrapoäng på alla köp.
 • Du kan flyga på valfri bonusresa i världen två gånger årligen, för halva poängpriset.
 • Du får 20 000 extrapoäng varje år, vilket garanterar att du hamnar på minst Silvernivå när det gäller EuroBonus.
 • Du får en reseförsäkring utan självrisk som gäller både för dig och din familj.
Vad är SAS Eurobonus?

SAS EuroBonus är bonussystemet som SAS erbjuder. Med Eurobonus extrapoäng menas poäng som kan användas till olika ändamål.

Varför välja just ett SAS Amex kort?

Ett SAS Amex kort är särskilt fördelaktigt för dig som tycker om att resa. Genom att använda korten samlar du poäng som kan användas till att betala för hotell, resor, loungebesök och hyrbilar via SAS eller ett annat företag i Star Alliance. Det enda kravet är att du har tillräckligt många poäng.

En annan förmån som samtliga kort bjuder på är möjligheten till bonusresor. Beroende på vilket kort du väljer kan du få en eller två bonusresor årligen till halva poängpriset. Det vill säga att ni kan åka två personer men endast betala för en person med Eurobonus.

Hur erhåller man ett SAS Amex kort?

För att erhålla ett SAS Amex kort skickar du in en ansökan. Det kan enkelt göras elektroniskt på www.americanexpress.com. Därefter granskas din ansökan och kortet skickas till dig inom en vecka efter att du skickat in din ansökan.

Vilka fördelar finns det med SAS Eurononuskort?

✅ Du får EuroBonus extrapoäng när du bjuder in vänner.
✅ Du får förtur till olika evenemangsbiljetter.
✅ Res 2-för-1 med Eurobonus
✅ Bo med extra förmåner världen över

Vilka är skillnaderna mellan alla AMEX SAS Eurobonus-kort?

SAS Amex-kreditkorten bjuder på en rad förmåner och bonusar. Det finns tre olika kort och fördelarna med respektive kort varierar till viss del. Det finns däremot en del fördelar som du kan ta del av oavsett vilket kort du väljer och mer om de kan du läsa här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *