Spara pengar och förbättra din privatekonomi med dessa 8 appar

132
0

Att spara pengar är något som de flesta av oss önskar kunna göra men ibland är det inte så lätt och det kan vara svårt att veta hur och var man ska börja. Nuförtiden finns det extremt många hjälpmedel för att spara pengar, framförallt kan man ta hjälp utav appar. Det finns olika sätt att spara pengar på, vilket sätt du än väljer finns det en app som kan göra det lättare för dig.

1. Dreams

En modern app som hjälper dig att spara pengar med massor av roliga funktioner. Du skapar ett mål i appen (en dröm) som du ska spara pengar till. Man kan antingen skapa målet själv eller så kan man ha ett gruppmål så att man tillsammans med andra människor kan spara pengar ihop. I appen finns även sparhacks, tips på hur du enkelt sparar och andra hjälpmedel. 

Pengarna du sparar i Dreams läggs över på ett sparkonto med 0,10% sparränta. Dreams erbjuder ett annat alternativ som de kallar Dreamsfonden.  Skapar du en dröm som du vill uppnå efter tre år eller längre ges förslaget att fondspara istället. Du kan då öppna ett investeringssparkonto hos Ålandsbanken. Att fondspara har historiskt sett visat sig vara bättre för långtidsparande. Var dock medveten om att fonder kan både öka och minska i värde beroende på hur utvecklingen. 

Du får prova Dreams gratis i 30 dagar. Därefter kostar det 10kr/månad för att använda appen. 


2. Tink

Med appen Tink får du snabbt en överblick över hela din ekonomi. Appen fungerar med de allra flesta banker och bankkort som finns i Sverige. När du kopplar ditt bankkonto till appen kategoriseras alla dina transaktioner och ger dig ett resultat som visar hur mycket pengar du spenderat på de olika kategorierna (hushåll, mat, nöje osv.).  I appen kan du sätta upp budget för de olika kategorierna och sedan följa upp dem i appen. 

Appen är gratis.


3. Mina Tjänster

Många människor betalar för abonnemang som vi faktiskt glömmer av att vi har. Där kommer appen Mina Tjänster in i bilden. Du kopplar ditt bankkonto till appen, appen kollar sedan igenom dina transaktioner och letar efter återkommande och upprepande transaktioner. När du sedan ser vilka abonnemang du har kan du i vissa fall välja att avsluta ditt abonnemang direkt i appen. Har du ex. mobilabonnemang kan Mina tjänster ibland hjälpa dig att omförhandla ditt avtal för att få en billigare månadskostnad. 

Appen är gratis


4. Avanza

Sparar du i fonder? Hos Avanza kan du hitta över 1200 olika fonder som du kan investera i och du kan enkelt hålla koll på marknaden. I appen håller du koll på dina innehav och sparande. Du kan sätta in pengar och såklart även handla. Fondsparande kan vara ett väldigt bra sätt att spara pengar då du får bättre avkastning än från ett vanligt sparkonto. Som nämnt tidigare ska man vara medveten om att fonder både kan gå upp och ner. Det är superenkelt att skapa ett konto

Appen är gratis. 


5. Matpriskollen

Alla mataffärer har olika priser och ibland kan det skilja flera tiotals kronor på priset. Denna app listar alla erbjudanden från mataffärerna nära dig. Genom att hålla koll på vilken/vilka affärer som har bäst pris på de matvaror du behöver kan du spara en hel del pengar. Förutom att se erbjudanden kan du även skapa inköpslistor i appen. Du kan dessutom hitta recept vilket kan spara tid.

Appen är gratis.


6. Refunder

Nätshoppar du ofta? Då måste du vara medlem på Refunder. De har över 1000 butiker som ger dig återbäring när du handlar hos dem och tjänsten är helt gratis. Att använda sig av appen är ett enkelt sätt att spara pengar på. 

Appen är gratis.


7. Tise

Att handla begagnat är som välkänt ett otroligt bra sätt att spara pengar på. Tise är en populär app där du köper och säljer begagnade kläder och accessoarer. I appen bygger du upp som en personlig ”butik”. Du kan även följa andra människor, skapa listor med annonser du är intresserade av och även ta del av modetips från redaktionen på Tise. Inte bara bra för plånboken men även bra för miljön. 

Appen är gratis.


8. Gimi

Denna app är framförallt för dig med barn. Appen används för att du som vuxen ska kunna sätta in vecko/månads-peng till barn. I appen kan du som vuxen bl.a. dela ut uppgifter och mål, se barnens budget och lära barnen mer om ekonomi och pengar. Barnen kan sätta upp mål och spara pengar för att uppnå målet och även se hur mycket pengar som ska sättas in på deras konto. 

Appen är gratis.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *