Tips: så sparar du pengar när du shoppar online

82
0
kvinna nätshoppar och sparar pengar

Är du en trogen nätshoppare? Undersökningar visar att var fjärde svensk shoppar online varje vecka och 89% av alla svenskar shoppar på nätet. Men visste du att du faktiskt kan spara pengar när du shoppar online. Okej vi kanske inte ska kalla det spara.. men spendera mindre pengar för samma varor. Bättre?

Här nedan listar vi enkla tips på hur du sparar pengar när du handlar på nätet.

Medlemskap

Många hemsidor erbjuder gratis medlemskap för sina kunder. I många fall erbjuder de en välkomstrabatt eller rabatt när du prenumererar på deras nyhetsbrev. Flertal hemsidor har även ett poängsystem där du får poäng för varje köp som genererar i bonuscheckar, fler rabatter o.s.v. Ett exempel är H&M där du för varje 2000kr du handlar för får en bonuscheck på 50kr.
Glöm då inte att vara inloggad och registrera varje köp så du inte missar dina poäng.

Rabattkoder

Något som jag gör VARJE gång jag ska köpa något på nätet är att googla efter rabattkoder. Det är superenkelt, sök bara efter ”hemsidan + rabattkod”. Det har hänt många gånger att det gett resultat och jag har på så sätt lyckats sparat lite pengar på mina köp.


Livsmedel & Matkassar

Att handla mat på nätet har aldrig varit så enkelt så som det är idag och det finns en sjö av företag som erbjuder prova-på-rabatter och erbjudanden om du inte handlat hos leverantörerna sedan tidigare. En trevlig sida som jämför matkassar och lägger upp aktuella erbjudanden och rabattkoder hos alla matkasseleverantörer är hittamatkassen.se. Oftast kan du få uppemot 30-50 % rabatt på din första beställning.

Studentrabatt

Är du student? Glöm då inte att titta efter om hemsidan erbjuder studentrabatt innan du klickar hem något. Studenter har rabatt på extremt många produkter inom olika områden. Absolut värt att kika på!

Prisjakt

Ska du köpa en vara som finns hos många olika återförsäljare? Det kan vara svårt och tidskrävande att gå igenom varenda sida och jämföra priserna. Som tur är finns det redan tjänster för just detta så du slipper. Prisjakt och Pricerunner är hemsidor där du kan söka upp produkten du vill köpa och få en enkel överblick på priser i olika affärer. De tar även hänsyn till fraktkostnad och pålitlighet hos återförsäljarna. 

Cashback

Förutom hemsidor som jämför priser finns det sidor som erbjuder cashback på dina köp. Du får alltså pengar tillbaka på dina internetköp.

Cashbackshopping

Cashbackshopping.se är en sådan sida. Gratis medlemskap och pengar direkt in på kontot när du blir medlem. Cashbackshopping har över 680 anslutna butiker. Butiker inom mode, inredning, mat, hälsa, underhållning etc. Du kan även få pengar tillbaka på bokning av resor och hotell. Cashbackshopping erbjuder en återbäring på upp till 20%. 

Använder du den här länken och öppnar ett konto hos Cashbackshopping får du 50 kr direkt in på kontot!

Beroende på hur mycket man handlar för blir kanske inte återbäringen så stor men många bäckar små. Ska man ändå handla kan man lika gärna spara en slant.

Fråga om rabatt

Det här kan kanske kännas lite konstigt men man ska inte vara rädd för att fråga efter rabatt eller en rabattkod. Många företag är generösa med rabattkoder och blir bara glada när de får en köpande kund. Jag skulle köpa en större mängd lampor från ett företag över nätet. Jag mailade då företaget och frågade artigt om jag kunde få en mängdrabatt, de gav mig 760kr i rabatt så av egen erfarenhet vet jag att det definitivt inte skadar att fråga. I värsta fall får du ett nej och det är ju inte så farligt. 

Så innan du trycker på beställ, gå igenom dessa steg för att säkerställa att du får det bästa priset och mest värde för dina pengar så kan spara pengar när du shoppar online. 

Vill du veta fler sätt du kan spara pengar på? Vi listar 6 enkla tips på hur du kan börja spara pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *