Tips: 8 enkla steg till fin hy

240
0
kvinna med fin hy

Vill du veta hemligheten bakom en fin hy? Jag med!

Som man nu förstått finns det ingen mirakelkur som gör din hy flawless över en natt. Att få fin hy behöver inte vara dyrt, det finns faktiskt ett par enkla knep som kan hjälpa dig ett steg närmare en vacker hy. Vi listar dem här nedan.


Tvätta ditt örngott ofta

Det händer kudden en massa saker när man sover. Man svettas, krämer och hårprodukter fastnar, ibland dreglar man och vaknar upp med en liten pöl på kudden. Örngottet är alltså inte så fräscht efter ett par nätters sömn. Det är rekommenderat att tvätta örngott och lakan åtminstone en gång i veckan. Gör du detta kommer din hy att tacka dig.


Zink för fin hy? Japp

Har du brist på zink kan det resultera i akne, ökad talgproduktion och fjällande hy. För att få i dig zink på naturlig väg kan du äta ex. kött, sill och ägg. Känner du att du inte får i dig tillräckligt kan du även köpa tillskott i en vanlig hälsokostaffär eller på nätet, exempelvis hos apoteket. Zinken kan hjälpa till att balansera upp talgproduktionen så du får en fin hy.


Rengör sminkborstar och svampar

Hur ofta rengör du dina sminkborstar? En gång i veckan som är rekommenderat hoppas jag? Om inte, läs det här! Otvättade sminkborstar blir snabbt ett paradis för bakterier som kan ge riktigt otrevliga följder för din hy. Det är inte helt ovanligt att man faktiskt utvecklar akne av att använda smutsiga sminkborstar och det vill vi ju inte ska hända. Så tvätta dina borstar! Apoteket har en rengöring på flaska för att göra det så smidigt och enkelt som möjligt. 


Ingen mobil mot ansiktet hädanefter

Händer och fingrar utsätts för mycket och är verkligen inte fräscha efter en dags äventyr. Som ni säkert hört innan är det ett big no no att pilla sig i ansiktet om man vill ha en fin hy, men mobilen är det många som inte tänker på. Vi knappar på mobilen med våra orena fingrar och sätter den sedan utan att tänka mot kinden. Mobiler alstrar även värme som gör att porer öppnar upp sig en aning och blir extra mottagliga för smuts. Rengör mobilen ofta med bakteriedödande medel och en mjuk trasa och skaffa en handsfree för att undvika detta problem. 


Tvätta ur håret noggrant

Är du noga med att tvätta ur hårprodukter när du duschar? Det behöver du vara, speciellt ovanför pannan. Har du problem med akne eller liknande i pannan kan det bero på gamla rester av schampoo eller balsam. Hårprodukter innehåller ofta oljor och kemikalier som kan orsaka akne och irritera din hud. Skölj alltid ur håret noga och avsluta duschen med att rengöra ansiktet med en ansiktsrengöring för att verkligen få bort det sista. Ska du spraya hårspray eller andra sorters stylingprodukter, se alltid till att hålla för ansiktet och hålla det borta från din hy. 


Slarva inte med rengöring

Efter en lång dag vill man bara slänga sig i sängen och somna fortare än kvickt, MEN har du smink på dig är detta tyvärr inte ett alternativ. Vill man vara fin får man lida pin och tvätta av ansiktet innan man lägger sig. Ansiktet ska rengöras morgon och kväll. Har du dessutom smink på dig kan du för all del utföra din rengöringsrutin två gånger på kvällen för att vara säker på att allt smink försvinner. Glöm inte att använda en nattkräm för att hålla din hud återfuktad och skyddad hela natten!


Fin hy kräver tålamod

Är du inte nöjd med din nuvarande hudcreme, var inte rädd för att prova något nytt. Det finns många guider för att ta reda på vad för hudtyp du har och vad för produkter som passar just dig. När du väl provar en ny kräm eller rengöring, ha tålamod. Det tar ett par veckor för huden att anpassa sig. Det kan till och med vara så att din hy blir avsevärt sämre innan den blir bättre så bli inte rädd om det inträffar. Vägen till fin hy kan vara krokig, tyvärr. 


Lägg ner cigaretten omedelbart!

Röker du? Då är det dags att välja, rökning eller fin hy. Som alla vet är rökning inte bra för dina inre organ men det har även stor påverkan på ditt största organ, huden. Huden blir gråaktig och mister sin elasticitet av rökning. Du kanske inte får mindre finnar av att sluta röka men din huds allmänna välmående kommer att förbättras avsevärt!

Har du följt dessa tips men fått en finne ändå? Vi har de bästa huskurerna för att bli av med den fort som ögat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *