Hälsokontroll ger dig ett gott liv

137
0
Provtagning hälsokontroll av läkare

Vad är ett ”ett gott liv” för dig? Att orka med att göra exakt det du drömt om?
Att leva ett gott liv handlar oftast om att må bra för att kunna göra de saker man tycker om. Det kan vara att motionera i skogen eller spela schack – men oavsett vad det är vill vi kunna tänka klart, andas obehindrat, orka mer och njuta av den del av livet som vi kan ägna åt hobbies.

Förebyggande hälsa

Men hur ska du göra för att hålla dig frisk och välmående?
Det är en resa genom hela livet, men att ta hand om din kropp är en av de enklaste sakerna som du kommer att råka ut för – om du gör det i förebyggande syfte. Genom en hälsokontroll varje eller vartannat år kan du undvika ohälsa och få en förvarning. Det finns flera skickliga vårdföretag som utför hälsokontroller.

Mediseras blodprovstagning i Stockholmstoppen

Ett gott exempel på detta är Medisera som har ett 100-tal provtagningsplatser runt om i Sverige och samverkar bland annat med Karolinska Universitetslaboratoriet. Medisera har en förstklassig provtagningsfunktion där du kan känna dig trygg från bokning till läkarkommentar.

Att boka på Mediseras sajt är enkelt, du går sedan till din provtagningsadress och får ett svar av läkaren online inom 2-6 dagar. Du kan tryggt gå igenom svaret hemma och slipper ge dig ut i covid-tider. Har du inte beställt tid men råkar gå förbi har Medisera även drop-in.

Hälsokontroller hos Medisera

Ett blodprov är effektivt och visar vad som händer i kroppen och med kroppens inre organ.
Här tittar man på blodvärden som exempelvis blodstatus, blodsocker, blodfetter, stress, inflammationer. Vitaminer och mineraler samt de värden som kopplas till vitala organ som lever, njurar, hjärta och sköldkörtel.

Om du önskar går det också att göra en fullständig hälsoundersökning där även en livsstilsundersökning ingår, ofta med läkarbesök. Då adderas undersökningar av vikt/ BMI, kroppstyp, kondition, blodtryck och puls samt hela beteendet och livsmönstret.

Den kompletta hälsoundersökningen innebär att man kompletterar ytterligare med tester som lungfunktion, ultraljud och blodtrycksmätning över ett dygn samt EKG. Olika analyser av kroppsvätskor kan ingå.

De mer omfattande undersökningarna har en högre avgift än blodprovstagning därför kan det vara intressant att starta med en blodprovstagning och se vad detta ger vid handen. Du kan få vägledning hos Medisera och även diskutera vilken typ av provtagningar som kan vara bra att utföra. Om du vill ha hjälp att starta din livsstilsförändring är en fullständig hälsoundersökning ett utmärkt val – och en god satsning på dig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *