Tips för att snabbt ta bort finnar

2012
0
kvinna håller för ansiktet har fått finnar hon snabbt vill bli av med

Är det inte typiskt? En finne innan din stora fotografering, möte eller event som du bara måste bli av med och det fort! Att ha en finne eller flera är egentligen inget att oroa sig över men för många kan det störa och kännas jobbigt. Om du varken har tid eller vill gå ut och köpa en ny kräm eller behandling fungerar det utmärkt med saker du ofta har i ditt skafferi. Här kommer några tips och huskurer för dig som snabbt vill ta bort finnar. 


OBS! För att få bästa möjliga resultat är det alltid bättre att faktiskt använda sig av en kräm eller produkt som är gjord för att hjälpa dig bli av med finnar. En extremt effektiv och populär produkt är Mario Badescu Drying Lotion som du hittar på Lyko. Produkten appliceras på kvällen och torkar ut finnen vilket förkortar tiden för inflammation avsevärt. Ett måste om man ofta får finnar!

Tandkräm – för att snabbt ta bort finnar

Det gamla husmorstipset, tandkräm. Applicera tandkräm på dina finnar och låt det verka i några timmar. Tandkrämen ska då torka ut finnarna och på så sätt få dem att krympa och försvinna. Dock rekommenderas inte detta som en långvarig behandling då huden kan reagera på olika sätt av att torkas ut men har man bråttom har nöden ingen lag.


Vitlök – antiinflammatoriska egenskaper mot finnar

Det hjälper inte bara mot vampyrer, det hjälper även mot finnar. Vitlök är antiinflammatorisk och kan få en arg svullen finne att lugna sig. Pressa vitlök, blanda med vatten och applicera på dina finnar. Låt det verka i fem minuter och skölj sedan av. Gör det helst inte innan du ska ut någonstans då vitlök som vi vet luktar en hel del.


Äppelcidervinäger – naturens läkemedel

Äppelcidervinäger kan användas till det mesta, bland annat finnar. Blanda en del äppelcidervinäger med 3-4 delar vatten och applicera i ansiktet för att döda bakterier och ge huden en lätt peeling. Denna blandning hjälper dig att mota bort de finnar du redan har men även att motverka att finnar uppstår.

Apelsinskal – vitaminer hjälper

Apelsinskal innehåller stora mängder med C-vitamin. C-vitamin används därför i många hudvårdsprodukter för att ge huden lyster och jämna ut hudtonen. Mal ner apelsinskalet med vatten och massera in i huden, fokusera på området på och kring din finne. Låt verka 10 minuter och skölj sedan av med ljummet vatten.


Is – mot rodnad och svullnad

Har du en röd och svullen finne, ta då ut en isbit ur frysen, vira in den i en tygbit och håll mott finnen i någon minut för att kyla ner den. Svullnaden kommer då att dämpas och blodkärlen kommer dra ihop sig vilket gör att rodnaden försvinner.
OBS! Håll aldrig en isbit direkt mot huden då det kan orsaka köldskador på din hud. 


Citron – surt för dina finnar

Citron innehåller en hel del citronsyra (duh?). Citronsyran har en sammandragande effekt på din hud och torkar ut dina finnar. Pressa en citron, doppa en bomullstuss i och badda finnarna och låt det verka över natten.


Gurka – ge dina finnar en avskedsbehandling

Gurkskivor på ögonlocken är en välkänd kur för att dämpa mörka ringar och svullnad runt ögonen. Men det går även utmärkt att använda på finnar. Gurkan har en nedkylande effekt och kan då hjälpa att minska svullnaden kring finnar. 

Behöver du fylla på ditt skafferi efter du använt dig av dessa tips? Då är det en bra idé att besöka Matsmart.se. De har alla varor för ditt skafferi och mer!

Letar du efter något mer långvarigt för att motverka finnar? Innan du gör något annat behöver du ta reda på vilken hudtyp du har och det kan vi hjälpa dig med. Vet du vad för hudtyp du har kan du sedan hitta en rätt hudvård eller behandling för dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *