Tjäna pengar utomlands

5372
0
youtuber som tjänar pengar på att skapa klipp

Pengar är ett av de viktigaste verktyg för alla människor, speciellt för de som gillar att resa till världens olika platser. Utan pengar kan du knappt åka utomlands men lyckligtvis finns det obegränsade sätt att tjäna pengar på när du väl är på resan. Läs nedan där vi ger dig tips på hur du tjänar pengar utomlands!

Resebloggare

Reser du ofta till olika platser eller har mycket erfarenhet av tidigare resor? Då kanske reseskribent/bloggare är något för dig. Det är en av de bästa metoderna att tjäna pengar när du är på resande fot.

När man reser så upplever man nya platser, traditioner, kulturer och nya människor. Att dela historier om reseupplevelser och äventyr som man upplevt är alltid uppmuntrande. Alla har en berättelse att dela och få en röst hörd. Att prata och intervjua människor kommer att göra dig häpen och förvandla dig till en sann historieberättare. Att skriva om sina resmål är väldigt populärt och det är även ett populärt ämne som människor är intresserade av att läsa om.


Bloggare

Även om du gillar att resa så behöver du inte gilla att skriva om det. Skapa en blogg och skriv om din passion vad det är är, även när du är på resande fot. Du kan sedan tjäna pengar via samarbeten med annonsörer och genom affiliatelänkar.


Gatuuppträdare/gatuartist

Dansrörelser, musik eller konst: oavsett vilken begåvning du har som artist – som du inte är rädd att visa upp för världen – så kommer den att belöna dig med extra klirr i kassan om du visar upp den på rätt ställe. Att spela gitarr, sjunga en låt eller att visa upp din dolda talang som gymnast kommer att räcka för att få i dig några måltider eller ett rum på ett vandrarhem för några nätter. Läs på vad som gäller lokalt för inte bryta mot lagar och regler när det gäller öppen allmänhet, eller så kan du riskera att få böter eller fängelse i värsta fall.


Bartender

Är du en riktig glädjespridare och gillar att festa? Då kan bartender vara något för dig. Det finns många barer i turistfyllda områden som betalar ”kontanter i handen” till utländska personer som kan arbeta i en bar och som är villiga att stanna på plats under en period. Glöm inte att fråga barägaren om han kan hjälpa till med sovplats då de kan ha bra kontakter som erbjuder billiga sovplatser. Ett roligt sätt att tjäna pengar utomlands.


Fotograf

Har du fotograferingskunskaper och fotoutrustning? Då har du en bra möjlighet att tjäna pengar på fotografering om du är duktig. Det finns gott om möjligheter att fota på beställning via frilansarsidor (ex fiverr.com, freelancer.com) eller så kan du lägga upp dina bilder på stocksidor, som i sin tur säljer dina bilder och ger dig ersättning för det.


Youtube / Influencer

Att vara youtuber eller influencer är ett jobb som har blivit populärt med utvecklingen av sociala medier. En influencer eller youtuber är någon som andra lyssnar på och som kan influera andra. Detta är något som företag är mycket väl medvetna om och gärna använder sig av i sin marknadsföring. Det är inte lätt att bygga upp en följarskara så att du kan livnära dig på det, men om du är kreativ och ihärdig så är det fullt möjligt.


När du reser behöver du utrustning: kläder, redskap, transport etc.. Vad sägs om att kontakta företag som tillhandahåller dessa och erbjuda att vara ambassadörer för dem?

Större företag är mer benägna att skriva avtal med dig om du redan har byggt upp en följarskara på sociala medier. Överväg då att kontakta mindre kända företag som behöver exponering lika mycket som du, de blir lättare att övertyga.

Det bästa av allt är att det enda som behövs är en smartphone med en kamera. Det är också en av de punkter som du kan tjäna mest pengar på ifall du lyckas.


Fruktplockare

Att plocka frukt är ett av de vanligaste jobben bland backpackers. I länder som exporterar mycket frukt, som till exempelvis Australien så får du möjlighet att tjäna pengar samtidigt som du får möjlighet till att resa. Betalningen kan vara fast lön (oftast ganska låg) eller visionsbaserad efter hur många kilo man plockat.


Barnflicka/au pair

Om du har bra hand om barn och inte har något emot att sitta barnvakt finns det ett perfekt yrke för dig, nämligen Au pair. Detta är ett väldigt populärt sätt som många använder sig av för att tjäna pengar utomlands. Flertal familjer vill ha extra hjälp med sina små busfrön och välkomnar detta med öppna armar. Som Au pair bor du oftast hemma hos värdfamiljen och tar språkkurser eller någon annan slags undervisning under tiden som du spenderar utomlands. Enligt statsskuld.se ligger medellönen för en au pair (2019) på ca 17.300 kr efter skatt. Inte illa alls!

Lär ut musikinstrument

Har du musik i blodet och kan spela något instrument? Grymt jobbat! Det är inte alla här i världen som kan, men däremot är det många som är ivriga att lära sig. Oavsett vilket instrument du spelar är oddsen stora att det finns någon någonstans som skulle uppskatta en lektion eller två. Hemsidan upplevelse.se tar 600 SEK för en gitarrlektion på 45 minuter. Om du avsätter några timmar i veckan för detta kan du alltså dra in en del kosing.

Reseledare

Om du har en naturlig känsla för service, gillar att utforska nya platser och kulturer och inte är rädd för äventyr. Då kan ett jobb som reseledare vara något för dig. Ofta arbetar man på en hel destination eller på ett specifikt hotell. Förutom att se till att hotellets gäster får en så bra semester som möjligt kan man även jobba inom andra områden som exempelvis barn och ungdomsledare eller showartist.


Översättare

Är du bra på språk, framförallt engelska?

Det finns många företag och organisationer, speciellt i turistområden som söker hjälp med att korrigera och översätta skyltar, menyer, flyers etc. Ett relativt enkelt sätt att tjäna extra pengar på om man är duktig på språk.


Frilansa

Att frilansa innebär att du mot kompensation erbjuder tjänster till företag eller privatpersoner utan att ta fast anställning hos dem. Är man frilansare behöver man absolut inte något kontor. Det enda du egentligen behöver är en bärbar dator och internetanslutning. Med dessa två medel kan du utföra miljontals olika jobb online från vilken plats som helst i världen. Att ha världen som sitt ”kontor” och tjäna pengar utomlands från en solstol i Thailand, låter inte det som den ultimata drömmen?

Hyr ut ditt boende

Äger du en lägenhet eller ett hus som kommer stå tomt medans du är ute på äventyr? Ett bra tips för att tjäna pengar är att hyra ut din bostad för att få in extra cash. Se bara till att du hyr ut genom ett företag eller är väldigt noga med att skriva ett utförligt och detaljerat kontrakt. Det finns företag som t.ex. airbnb.se där du kan registrera dig som värd för boende. Airbnb erbjuder bland annat en försäkring på egendom upp till 1.000.000 dollar. Bara det är ett starkt argument för att använda sig av deras tjänster.

Spara pengar på resan

Att tjäna pengar medan du är utomlands är bra men det kanske inte räcker ändå, särskilt i början. Nu vet du hur man tjänar pengar på resan men lika viktigt är det att veta hur man sparar pengar när man reser.  

Förenklad livsstil

Jag slår vad om att du har en massa utgifter som bara är bortslösade pengar. Särskilt om du planerar att vara på resande fot. Dra ner på några av dessa utgifter och om du då spenderar mindre behöver du inte jobba lika mycket.

Exempelvis: Vad har du för nytta av ett gymkort när du bara besöker gymmet en gång i månaden? Se då om du har möjlighet att pausa gymkortet, Netflixkontot och andra abonnemang som du inte har nytta av lika mycket när du är på resande fot.

Exempelvis, vad ska du med en bil till när du ändå ska backpacka i några månader i asien? Se om du kan hyra ut den eller sälj den för att minska på utgifterna. Ska du hyra ut bilen, var noga med att skriva ett avtal eller komma överens innan om huruvida allt ska skötas så det inte uppstår några problem när du kommer hem.

Röker du? Rökning är en otroligt dyr (och inte speciellt nyttig) vana. Vill du spara pengar men även förbättra din hälsa är det en bra idé att fimpa.

Bonus: Genom att minska på dessa utgifter har du nu råd med ytterligare en vecka utomlands till en billig destination. Och då har du inte ens behövt jobba för det tack vare ovan tips!  

Har du inte bestämt vart du vill resa än? Vad sägs om Alanya, Turkiet? Staden har en hel del att erbjuda, vi har skapat en guide till dig som funderar på att resa till Alanya.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *